Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ημερίδα από το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική & Οικονομική Ανάπτυξη

Διακεκριμένοι ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, της ηγέτιδας του κλάδου αλυσίδας εστιατορίων Chick-Fil-A, ανέλυσαν την εμπειρία τους δίνοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση αποτελεσματικής διοίκησης

Τα μυστικά του αποτελεσματικού ηγέτη στη διοίκηση των επιχειρήσεων αλλά και σε κάθε πτυχή του ιδιωτικού και δημόσιου βίου αναλύθηκαν στη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Πιερίας. Το κοινό, που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες κατέκλυσε τη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου, είχε τη μοναδική ευκαιρία να ακούσει το παράδειγμα πέντε επιτυχημένων αμερικανών επιχειρηματιών, εκ των οποίων οι τέσσερεις είναι ελληνικής καταγωγής.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική & Οικονομική Ανάπτυξη, που εδρεύει στο νομό μας και διοικείται από τους Ιγνάτιο και Νένα Μεϊμάρη. Την ημερίδα παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ Παύλος Μπατάλας, επιχειρηματίες από Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, αλλά και συμπολίτες μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της αποτελεσματικής ηγεσίας στον 21ο αιώνα.

Τις αρχές που εφαρμόζουν στη δική τους επιχείρηση ανέλυσαν οι ομιλητές που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ κάνοντας ζωντανό διάλογο με το ακροατήριο και απαντώντας σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων. Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κερέτσης (Constantine Keretses), Ανδρέας Χαρακάς (Andre Harakas), Ιωάννης Τσούμας (John Tsumas), Ιωσήφ Χατζόπουλος (Joseph Hatzopoulos) & Mike Cosby, είναι ιδιοκτήτες και διαχειριστές (Owners/Operators) της ηγέτιδας του κλάδου αλυσίδας εστιατορίων  Chick-Fil-A, που ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Συγκεκριμένα, η Chicκ-FilA είναι η 2η μεγαλύτερη αλυσίδα ταχυεστιατορίων βάσει πωλήσεων στις ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 1,430 εστιατόρια σε 38 πολιτείες απασχολώντας περίπου 50,000 άτομα ενώ έχει κέρδη πάνω από $2,90 δις.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόνισε: «Είναι τιμή μας που σήμερα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενούμε στο Επιμελητήριο Πιερίας ανθρώπους που όχι μόνο είναι καταξιωμένοι επιχειρηματίες αλλά έχουν και ελληνικές ρίζες. Με την προσωπική τους διαδρομή αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι οι Έλληνες διακρίνονται παντού στο εξωτερικό και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Το θέμα της αποτελεσματικής ηγεσίας είναι ύψιστης σημασίας για την επιτυχημένη πορεία μιας επιχείρησης. Οι ομιλητές μας δεν έμειναν στη θεωρία αλλά προχώρησαν στην πράξη και σήμερα θα συμμεριστούν μαζί μας τις πρακτικές που εφαρμόζουν στην επιχείρησή τους. Επιτρέψτε μου, επίσης, να σημειώσω ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που επέλεξαν, ανάμεσα σε άλλες περιοχές, να πραγματοποιήσουν αυτή την ημερίδα και στο Επιμελητήριο Πιερίας. Ήδη έχουν πραγματοποιήσει  ημερίδα στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων και τη Δευτέρα θα βρίσκονται στο Δήμο Αθηναίων. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο και τον κ. Ιγνάτιο Μεϊμάρη για την μεταξύ μας καλή συνεργασία».

Το μυστικό είναι ότι οι μεγάλοι ηγέτες Υπηρετούν

Οι ομιλητές εστίασαν την ανάλυση του θέματος στο βασικό μυστικό της αποτελεσματικής ηγεσίας που είναι η εξυπηρέτηση των άλλων. Βασικά σημεία-κλειδιά της ανάλυσής τους αφορούσαν τα εξής:

«Όραμα για το μέλλον» τονίζοντας ότι ο ηγέτης διακρίνει μια ευκαιρία και σχεδιάζει πώς να την εκμεταλλευτεί.

«Δέσμευση και ανάπτυξη των άλλων», όπου ο ηγέτης ενθαρρύνει και καθοδηγεί τους άλλους. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ διοίκησης και υπαλλήλων επηρεάζει την επιχείρηση και γι αυτό η δέσμευση των υπαλλήλων και των ανθρώπων της ομάδας στο όραμα της επιχείρησης είναι πολύ σημαντικός παράγοντας.

«Συνεχής αναμόρφωση εκ βάθρων» με συνεχή δημιουργική σκέψη, ξεκάθαρο οραματισμό και ανάλογες κινήσεις για την προσαρμογή σε επερχόμενες αλλαγές.

«Αξία αποτελεσμάτων και σχέσεων» καθώς επιτυχία σημαίνει και αποτελέσματα σωστά και σχέσεις καλές. Στο σημείο αυτό οι ομιλητές προέτρεψαν τους επιχειρηματίες να ξοδεύουν χρόνο για νέες ιδέες καθώς και στη δημιουργία καλών σχέσεων. «Ενσωμάτωση αξιών» που σημαίνει ότι η αληθινή ηγεσία είναι κάποιος να εμπνέει και να δημιουργεί εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. «Ζήσε συστηματικά με τις αξίες που πρεσβεύεις και που λες στους άλλους ότι έχεις. Καλυτερεύοντας τον εαυτό σου δίνεις το σωστό παράδειγμα στους άλλους», υπογράμμισαν οι ομιλητές.

Προηγούμενο Το Επιμελητήριο Πιερίας συμμετείχε στην 34η Διεθνής Έκθεση Κύπρου 2009 υπό την αιγίδα του ΟΠΕ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας